Een nee-eter in huis, zoveel impact op je (gezins)leven!


De insteek van dit blog is om met jou te delen waar je tegenaan loopt als ouder van een nee-eter. De gemene deler: ons leven is behoorlijk op zijn kop gezet in de jaren dat we ons kind opvoedden, waarschijnlijk geldt voor jou ook dat het al vanaf de geboorte zo is. We spreken dus niet van een fase, waar je genoeg artikelen over voorbij ziet komen, maar een probleem dat in de psyche of in het fysieke ten grondslag ligt. Sommigen vinden een oorzaak, hebben een heel duidelijke diagnose voor hun kindje. Dan ben ik opgelucht voor je, dat je weet waar je aan toe bent.

Vele onderzoeken hebben wij met Juna gehad in verschillende ziekenhuizen om te kijken wat nu de oorzaak is van haar weerstand van voedsel. Zo is er een opname ter observatie geweest, bloedtesten, verschillende koemelkvrije baby- en opvolgmelk. Een fysiontherapeut, een pre-logopedist, een logopedist en inmiddels zijn we bij het derde ziekenhuis (waar we tot nu toe heel blij mee zijn!). Maar met als resultaat: geen diagnose.

Omdat ons kleine dametje hoe dan ook wel iets van voedsel binnen moét krijgen en nog altijd zonder sonde is aangelegd, halen wij - haar ouders - alles uit de kast om het eetmoment zo licht, gezellig en plezierig mogelijk te maken. En als Juna de verleiding niet kan weerstaan, dan is zij wel het ultieme proefkind om ervan uit te gaan, dat het voor een groep minder lastige eters, ook kan werken. Ieder kind is anders, dus een disclaimer moet ik er toch bij vermelden ;). Ik ben met CuliConfetti begonnen omdat ik een platform miste wat meer inzicht gaf in deze ervaring, trucjes zocht ik en ervaringsverhalen. Een plek waar ik leuke dingen voor op tafel kon kopen, zodat de sfeer van het 'moeten eten' doorbroken kon worden met eetspelletjes of andere gekkigheden. Zodat ik ook zelf weer meer plezier in eht eten had. Dat platform hoop ik dus op deze manier te bieden, samen met jou.

Soms vergeet ik te vertellen aan mensen hoe ontzettend trots ik ben op onze kleine meid, en dat ze alweer 21 maanden in ons leven is. Ze is zo nieuwsgierig, energiek, heeft humor (meer dan wij!), doet haar dingetje als ze thuis in haar keukentje aan het spelen is of juist wanneer ze op de opvang speelt met andere kindjes. Zij is mijn drijfveer om van deze - toch wel heel nare - ervaring tot iets positiefs te maken en met elkaar een stapje verder te komen.

Liefs, Esmée

#neeeter #gezin #gezinsleven #sondevoeding

Uitgelichte berichten
Recente berichten