CuliConfetti © 2019

Contactgegevens:

esmeeschonfeldt@gmail.com

+ 31 6 44 05 12 99 

Algemene gegevens: 

KvK: 67132715

Iban: NL08 ABNA 0819 7200 62

T.n.v.: CuliConfetti

Volg ons op: 

April 19, 2017

Please reload

Recente berichten

Liberty Betsy plates, frozen yoghurt taartje & koffie met Lucie van Mylucie

June 16, 2017

1/5
Please reload

Uitgelichte berichten

Zwarte bonen brownies (veel calorieën & vezels)!

February 14, 2017

 

Je kleintje verdient op Valentijnsdag ook iets leuks, nietwaar? Deze tip kreeg ik vorig jaar, waar ik nog steeds heel blij mee ben: voedzame brownies! Het recept heeft niet veel om handen en is interessant voor ons ouders met slanke kindjes vanwege de volgende redenen:

 




1) Er zitten veel calorieën in! Ruim 100 calorieën per stukje (de brownie dus in 9 stukken snijden als je het zeker wilt weten!)

2) Het zijn vooral natuurlijke ingrediënten

3) Grote vezelinname door de zwarte bonen

4) En natuurlijk, er wordt van gegeten door mijn kleintje!

 

En heb je verse slagroom in huis? Lekker erbij serveren met een paar blauwe besjes! Is het helemaal een feestje (met weer extra calorieën natuurlijk, dag Fantomalt!). 

 

 

Hoe zien ze eruit?

Eigenlijk als normale brownies, de zwarte bonen zie je niet. Ik kon het niet laten om er nog topping overheen te doen van havermout, mueslivlokken en gestampte m&m's. Lekker feestelijk!

 

Wat heb je allemaal nodig? 

Ingrediënten (voor 9 stuks):

*  100 gram dadels,

* 250 gram uitgelekte zwarte bonen,

* 2 eieren,

* 26 gram vanille protein blend,

* 14 gram honing,

* 45 gram cacaopoeder,

*2 theelepels bakpoeder, 

* 10 gram kokosolie (dit is waar de calorieën vandaan komen dus probeer deze niet te vervangen).

 

Hoe ga je te werk?

1. Verwarm de oven op 175 graden.

2. Week de dadels een kwartiertje in kokend water en haal de pit eruit.

3. Blend alle ingrediënten (behalve de kokosolie) in de blender totdat dit een egaal mengsel is.

4. Vet het bakpapier in met de kokosolie en leg deze in de bakvorm.

5. Giet het mengsel in de met bakpapier bekleedde bakvorm.

6. Stop de bakvorm in de oven voor ongeveer 25 min.

 

Dit keer heb ik de brownies iets langer in de oven gelaten, rond de 35 minuten. Was op zich ook prima, ik denk dat dit nodig was omdat de dadels vrij veel vocht hadden opgenomen (had ze een uurtje in het water laten staan). 

 

Geen zin om te maken? Ik neem deze brownies ook mee naar de Sunday Market op 2 april in Utrecht, kan je ze proeven. 

 

Geniet ervan! 

 

 

 

Recept afkomstig van: Dennis Borgmeyer via Doormeal.nl

26 februari 2016

 

 

 

Share on Facebook
Share on Twitter
Please reload

Volg ons