Frozen cheesecake


Taart van Culiconfetti voor Pasen: een Frozen Cheesecake

Zoals beloofd in de post van afgelopen maandag; het recept van de romige Frozen Cheesecake die ik als klassieker in mijn ingrediënten boekje heb staan.

De bedoeling van alles wat ik maak is natuurlijk dat mijn dochter Juna (bijna 2 jaar) het lekker vindt en gaat eten. Voor de lezers die het nog niet weten; mijn dochter is een chronische voedselweigeraar en ze is een medische patiënt waarbij nog steeds onderzocht wordt wat de reden is dat ze niet wilt eten. Tot nu toe is er geen oorzaak gevonden.

Het is een heel simpel recept en super lekker, juist omdat de roomkaas op het randje van smelten staat. Ik heb de taart een nacht in de vriezer laten staan, zorg dat je 'm twee uurtjes voor het opdienen uit de vriezer haalt en op kamertemperatuur zet. Dan kan je nog genieten van je werk voordat je 'm weer de koelkast in zet.

Recept:

- 400 gram roomkaas

- 6 scharreleieren

- 125 gram suiker

- 1 vanille stokje

- 400 gram tarwebiscuitjes

- 1 passievrucht

- fruit voor de topping (vers of diepvries)

Bekleed de bodem van de springvorm met bakpapier en vet de rand in met boter. Splits de eieren. Klop de dooiers flink op met de suiker, de vanillemerg uit het vanillestokje en hol de passievrucht uit en doe dit alles bij elkaar. Meng daar de roomkaas door. Klop de slagroom stijf en schep deze door het mengsel. Klop de eiwitten stijf en schep deze voorzichtig door het mengsel. Vul een springvorm met een laagje verkruimelde biscuitjes. Is de bodem gelijk verdeeld met kruimels dan kan er een laag roommengsel op. Doe dit nog een keer en eindig met een laagje kruimels. Je verdieping is dus als volgt: kruimels - room - kruimels - room - kruimels.

Tik de springvorm zachtjes op het werkblad om eventuele luchtbelletjes kwijt te raken. Zet de springvorm minstens 6 uur in de diepvries zodat hij goed stijft en snijbaar is. Ik heb 'm een nachtje in de vriezer laten staan zodat ik zeker weet dat de smaak van de vanille en de passievrucht goed is ingetrokken.Haal de taart twee uur voor het opdienen uit de vriezer en zorg dat deze op kamertemperatuur staat. Maak de ring van de springvorm los en versier de taart met fruit. Ik heb diepvries vruchten gebruikt die ik natuurlijk wel eerst heb laten ontdooien en uit laten lekken voordat ze op de taart gingen.

Juna vond de room heel lekker en natuurlijk heb ik tijdens het bakken haar laten proeven van de room en de slagroom (gardes aflikken). Pas op het met hele mengsel vanwege de rauwe eieren.

Ga jij 'm ook maken, deze super cheeesecake?


Uitgelichte berichten
Recente berichten