CuliConfetti © 2019

Contactgegevens:

esmeeschonfeldt@gmail.com

+ 31 6 44 05 12 99 

Algemene gegevens: 

KvK: 67132715

Iban: NL08 ABNA 0819 7200 62

T.n.v.: CuliConfetti

Volg ons op: 

April 19, 2017

Please reload

Recente berichten

Liberty Betsy plates, frozen yoghurt taartje & koffie met Lucie van Mylucie

June 16, 2017

1/5
Please reload

Uitgelichte berichten

Wel te pruimen, deze pruimentaartjes!

July 23, 2018

Nu de pruimen in groten getale in de boomgaarden vallen is dit bij uitstek dé tijd om er lekkers van te maken! Ik maakte pruimentaartjes van het boek Forest Feast van Erik Gleeson. 

Het recept luidt als volgt.

Je hebt nodig: 

- plakjes bladerdeeg, zoveel als je denkt te kunnen vullen.

Of zelfgemaakt deegbeslag indien je liever geen bladerdeeg gebruikt. (Bijv. Meng 250 gram kwark met 3 el olijfolie, 250 gram volkoren meel en 1 tl zout. Kneed goed door, rol uit met een deegroller. Snij vormpjes uit met een kommetje en bekleed er je taartjes mee.) 

- pruimen, uiteraard.

 

Topping per taartje:

- 1/2 tijm takje

- 1/2 theelepel bruine suiker 

- 1/2 tl gezouten boter

 

Valt reuze mee dacht ik!

 

Dan als volgt: 

Leg het pruimenvruchtvlees in de vorm van je taartje en vouw de randjes om zodat het een geschulpt randje wordt. Voor een mooie bruine kortst kan je er eigeel over strijken met een siliconen keuken kwast (zoals deze mooie van Rice). Vervolgens schuif je ze 20 minuten in de over op 190 graden! ​

Omdat ze zo mooi en smakelijk uit de oven kwamen ben ik vergeten er een foto van te maken. Ze waren te snel op! Maar ze waren om te smullen vonden mijn eters. Dus reden genoeg om ze zelf in een handomdraai te maken!

 

​Recept afkomstig uit dit mooie boek!

 

Veel bakplezier & eet smakelijk!

Share on Facebook
Share on Twitter
Please reload

Volg ons